fredag 29. mai 2015

Eltefritt med durumhvete; det lille ekstra

Når vi skal unne oss litt ekstra finner jeg frem det ekstra fine melet, durumhvete, og setter igang å lage en elte-fri deig.
Jeg søker "eltefritt durumhvete" på nettet og bruker oppskriften til Trines matblogg. Deigen røres raskt sammen kvelden før og hever på ett kaldt sted natten over.
Neste morgen "bretter" jeg deigen, etterhever, skjærer opp og steker.  
Når jeg lager disse rundstykkene sparer jeg noen turmat-pakken.
 Jeg deler ett rundstykke i to. Smører først ett tynt lag med tzatziki, så litt salat, så noen skiver god spekeskinke, noen rause gode skiver med brie og avslutter med noen paprikabiter. Legger på lokket og legger i matboksen.
Når det er gjort kan jeg glede meg til lunch i det fri. 
Sitat:
Den sunneste gymnastikk er å reise seg fra bordet i rett tid.

Jeg blir glad om du legger igjen en kommentar.
Det gjør du enklest ved å klikke på linken "Legg inn kommentar", velge Nett/Nettadresse i nedtrekksmenyen «Kommenter som».
Skriv inn navn, kommentar og publiser. Det er ikke nødvendig å skrive inn nettadresse.

3 kommentarer:

  1. Jeg har vært så heldig og smakt disse rundstykkene! Knall god :-)

    SvarSlett
  2. De ser iallefall knall gode ut.. Det er gøy å bake, spesielt når det blir så vellykket og godt..

    SvarSlett

Jeg blir glad hvis du ønsker å legge igjen en kommentar og plutselig ser du meg på din blogg.