søndag 14. februar 2016

Naturens gave i snø

Endelig helg på hytten igjen. Yr.no meldte hel sol helgen gjennom og da var det bare å finne frem både ski og  turer og dra på Vikafjellet. Silkeføre, sol og stille er en god kombinasjon så både lørdag og søndag ble det to-timers. 
Snø, ski og sol gir ro i sjelen
Vikafjellet ligger ca 40 minutters kjøretur fra Voss (Hordaland) og dette er fjellet "mitt"; her nytes turer til alle årstider. For hver ny topp vi bestiger, ser vi 100 nye. Denne helgen var lite folk i fjellet og tankene fikk vandre fritt når skiene sklei som smør gjennom snøen. 
Dette er meditasjon. 
Jeg tester i disse dager ut min "medisin" for vond rygg: 
yoga, puste- og nakkeøvelser, avslapping og turgåing. God musikk på øret til øvelsene gjør  også godt (yoga meditasjon).
Medisinen gir resultater og det går i museskritt i riktig retning.
Det er i motbakke det går oppover!

Turkameratene

MeditasjonSilkeføre

Tid for å nyte
Ordtak:
Musikk er ein måte å puste på.
Frode Grytten 

Hytten vår

12 kommentarer:

 1. Nydelige bilder. Vi var også på fjellet i helgen, og vidunderlig deilig å kjenne sollys, skiføre og frisk luft... Det er en deilig tid fremover nå.. God bedring!

  SvarSlett
 2. Wov, så flotte bilder og storslått natur!!!

  SvarSlett
 3. Ojojoj - så vakre bilder.
  Herlig skitur dere har hatt - deilig å være ute - og bare la tankene og tiden fly av sted.

  SvarSlett
 4. Ååå, nydelige bilder i vakkert vinterlandskap. Så herlig med fjell, snø, ski og solskinn. Takk for titten, ble virkelig misunnelig. Det snør utenfor vinduet her akkurat nå, men du har jo opplevd rene påskestemningen. Lever lenge på slike gode opplevelser :D

  Vedr tova hjerter :) Skjønner godt hva du mener med hvorfor strikke rundt. Det stod i oppskriften, men er også litt latskap. Det går kjappere å bare strikke rundt og rundt i stedet for frem og tilbake... Når "halsen" er ferdig tovet, så klipper jeg opp i ene siden og deretter ut hjertene fra ett rektangel. Det er så godt tovet at det ikke er nødvendig å sy rundt kanten på hjertene - men det kan jo gjøres for dekorens skyld :))

  Ønsker deg ei flott ny uke! :D Og mange fine turer!

  SvarSlett
 5. Det ser jo herlig ut, men må innrømme at snø og vinter er ikke min greie. Kanskje det er siden jeg er oppvokst- og fortsatt bor, på Jæren. Der er det alltid minimalt med snø og frost på vinteren, og som oftest ikke noe i det hele tatt som varer mer enn to dager. Naturen er den beste kunstneren...så vakkert så vakkert.

  SvarSlett
 6. Å så härliga bilder från fjället!! Jättefin stuga ni har :)

  SvarSlett
 7. Fantastiske billeder, og dejlige ord, føler næsten jeg er der selv. Det lyder som ren helse med sådanne ture. Godt at læse det går fremad med dig<3
  Ha nogle skønne dage!
  Klem fra Anette

  SvarSlett
 8. Flott på tur i fjellet! Den beste rekreasjon spør du meg :-)

  SvarSlett
 9. Takk for koselig hilsen på bloggen min :)
  Da fant jo jeg deg og! Utrolig nydelige bilder du viser, helt fantastiske :)
  Yoga er godt for kropp og sjel <3

  SvarSlett
 10. Ser heilt herleg ut! Skulle meir enn gjerne vore ein tur ein stad med snø og gått på ski! Ha ei fortsatt god betring! Klem frå Inger

  SvarSlett
 11. Du er så flink til å komme deg på flotte turer, det ser helt fantastisk ut.
  Takk for bildeturen Birte å ha en strålende dag.

  SvarSlett

Jeg blir glad hvis du ønsker å legge igjen en kommentar og plutselig ser du meg på din blogg.