søndag 6. september 2015

Til Bakkanosi på 1398 moh.

I Opptur Hordaland kan en lese om turen til Bakkanosi; som starter i Jordalen, går fra 580 til 1398moh, tar 8 timer og gir storstilt utsikt over verdens vakreste fjord i belønning. 
Problemet var bare at vi slet med å finne Bakkanosi...
Endelig på Bakkanosi
I Jordalen parkerte vi ca 800 forbi skolehuset, fulgte stien oppover til vi traff veien som går til stølene, gikk videre på sti og dyretråkk innover dalen - hele tiden på venstre side av elven. Vi gikk egentlig rett oppover helt til vi så Nærøyfjorden, dro til høyre og fulgte vardene oppover. Men en eller annen plass "der oppe" gikk vi feil..

Dalen innover fra stølene
Vi har vært på Bakkanosi tidligere og viste godt hvilke utsikt som ventet. Denne gangen var det noe som ikke stemte. Vi "fant ikke" utsikten.. Vi gikk fra topp til topp; mye utsikt men ingen Nærøyfjord..Utsikt rett ned på Gudvangen.
Vi brukte to timer ekstra på "strafferunden"; frem og tilbake... Uten kart men med en indre visshet om at Bakkanosi, som ligger nesten 1400 meter over bygden Bakka, måtte være i nærheten søkte vi videre.


Vi var så nær, så nær. Og så pluselig var vi der. Nede på Bakkanosi. Det er ikke det høyeste punktet på fjellet. Du må litt ned for å treffe på nosi.
Belønningen er den storslåtte utsikten. 
Dette fantastiske skuet som jeg har sett en gang tidligere og som jeg aldri glemmer!!
Trøtt, men veldig glad for endelig være ved målet; Bakkanosi.


Utsikten var belønningen!

Nå gikk hjemveien som en lek. Ned fjellet, ut dalen, forbi stølene og ned skogsveien tilbake til bilen. 
10 timer etter starten var vi tilbake ved bilen! 
Trøtt men så fornøyd. 
Takknemlig for at kroppen holdt oss oppe og fornøyd for at vi ikke gav opp før vi fant målet. Belønningen ble den vanvittige utsikten. 
Sitat:
Det er jo fordi man ikke gir seg at man kommer i mål! 
3 kommentarer:

 1. Bakkanosi står høgt på lista over turmål.... det ser så utruleg fint ut der! I det heile tatt så har vi mange turmål rundt Nærøyfjorden på lista - det var berre å kome seg dit.... :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne turen anbefaler jeg Det samme er Rimstigen; opp fra Bakka. Jordalsnuten er et annet spennende turmål; med start fra Jordalen. Bilturen opp Jordalen er jo spektakulær så det holder og bør oppleves. Nå bygges det både kraftstasjon og ny tunell og alt er klar for åpning til 17.5.2016. Jeg anbefaler deg å gå inn på youTube og se filmen som viser turen opp gjennom tunellen. Uvirkelig og fasinerende.

   Slett
 2. Sjønner godt at det ikke blir lett å finne en topp, som ikke er øverst.. Men selv om turen ble fryktelig lang, så er det alltid utrolig deilig å komme opp til utsikten. Da glemmes slitet og strevet.. Flotte bilder og flott tur.

  SvarSlett

Jeg blir glad hvis du ønsker å legge igjen en kommentar og plutselig ser du meg på din blogg.