Jeg liker å lage mat fra grunnen for da har jeg kontroll på hva jeg putter i meg. Fant en oppskrift på hjemmelaget musli i Bergens Tidende her forleden. Kjøpte inn og satte igang! Kjempegod, servert med Biola naturell. En ny frokostfavoritt.
Gleder meg allerede til neste frokost |
Oppskrift:
2 dl valnøtter
2 dl mandler
2 dl hasselnøtter
1 dl pekannøtter
1 dl kokos
1.5 dl linfrø
1.5 dl sesamfrø
2 dl gresskarkjerner
2 dl solsikkekjerner
1 dl melonkjerner
2 ss malt kanel
1.5 ss malt ingefær
1 dl rapsolje
1.5 dl vann
(Tørket frukt og bær etter ønske)
Klar for å ta over på glass |
Forvarm ovnen til 200 grader.
Kle et stekebrett med bakepapir
Grovhakk valnøtter, mandler, hasselnøtter og pekannøtter.
Bland nøttene, frø, kjerner og kokos i en bolle, ha i kanel, ingefær og salt og bland godt.
Spre muslien på stekebrettet og stek i 25 minutter og rør i blandingen underveis.
Muslien avkjøles før du tar den i lufttette glass og holder noen uker.
TIPS:
Når muslien er ferdigstekt og avkjølt, kan du tilsette litt tørkede frukt og bær.
Sitat:
Den som ikke tar vare på magen,
tar neppe vare på noe annet heller.
Samuel Johnson
Bilde fra en vakker hage i nærområdet |
Det ser virkeleg godt ut,
SvarSlettmen eg er dessverre allergisk for alle slags nøtter + mandler.
Eg skiftar ofte ut med solsikkekjerner og gresskarkjerner.
Godt sitat til slutt !
Synd med nøtteallergi med det er heldigvis mange gode frø og kjerner! Ønsker deg en fin dag!
SlettMmm, ser veldig godt ut!
SvarSlettTakk for deling av oppskrift :-)
Takk for fin kommentar, kjære sollemor! Klem fra Birte
SlettDet ser riktigt gott ut! och roligt att göra sin egen musli :)
SvarSlettJa, godt er det og jeg har kontroll på innholdet. Og selvsagt gøy å lage sitt eget :-) Ha en fin dag videre. Klem fra Birte
SlettHvor lyder det lækkert:-P kender slet ikke biola. Men kender til det at have favorit spise, i tiden er min pesto:-P
SvarSlettSmukt smukt blomsterbillede:-)
Ha en skøn uge Birte!
Klem Anette
Kjære Anette, Biola kan nok erstattes med både gresk yougurt og yougurt naturell. Og pesto... Det er bare farlig godt. Jeg har basillikum planter og jeg skal høste raust og lage pesto med mye godt i. Nå fikk jeg ramsløk-blader. Jeg har sett en oppskrift med pesto med ramsløk. Tenker jeg prøver. Og hvis jeg lager en foccatia og serverer sammen med så tenker jeg at det er all grunn til å kose seg. Nyt din vakre hage videre. Klem fra Birte
SlettOj - ser sitatet ditt og tenker - jeg håper jeg tar vare på de rundt meg selv om jeg stapper i meg sjokolade og cola??!! Haha..
SvarSlettTakk for deilig musli-oppskrift - må prøves.
:-) Ja, disse ordtakene får oss til å tenke litt; både på det ene og andre. Ja, denne oppskriften er knall-god (syntes i alle fall jeg).
SlettDet der må jo bli godt og mette ikke minst, jeg som er treg på frokost låner den oppskriften der.
SvarSlettHer går det mest i havregryn og knekkebrød så det er fint å ha noe å variere med.
Vakkert blomsterbilde Birte, ha en fin kveld.
Ja, du skal prøve! Jeg liker. Og Marit; her kommer det stadig flere vakre blomster på stiklingene. Veldig gøy. Klem og klem
SlettSer nydeligt ut :)
SvarSlettKva slags melonkjerner er det du bruker? Sitter her med en piel de sapo melon og lurer på om kjernene kan brukast slik som en brukar gresskarkjerner...