Ørret er den mest populære fisken blant sportsfiskere.
Fiske etter ørret skjer helst med garn, oter eller stang.
Ved stangfiske brukes det gjerne enten flue, sluk eller agn.
Ørret regnes som en av de morsomste fiskene å få på stang, siden den gjerne gir fiskeren real kamp i forhold til fiskens størrelse.
Ørret er festmat og fisken kan foredles på en rekke måter;
røykes, graves, rakes, saltes, spekes, kokes, stekes, grilles eller tilberedes som sushi.
Ørret inneholder mye omega-3-fettsyrer og er rik på de fettløselige vitaminene A og D.
Dagens tur:
Kvassdalen. 9 km.
Dagens ordtak:
Med fiskestang i hand, med regnfrakk og sydvest, med lunk på kaffekanna, da liker jeg meg best!
Jeg liker veldig godt måten du ordlegger turene din på. Flott jobbet. Fortsett med dette. Inger Johanne
SvarSlett