For mange år siden fant jeg en oppskrift på grovbrød.
Jeg baker brødet igjen og igjen og tror jeg er avhengig..
Jeg baker brødet igjen og igjen og tror jeg er avhengig..
Jeg nyter hver munnfull..
Oppskrift:
1.3 liter sammalt fint hvetemel
4 dl sammalt grovt hvetemel
3 dl sammalt rug
6 dl kruskakli
1.3 dl linfrø
1.3 dl solsikkefrø
3/4 ts salt
50 g tørrgjær
1.2 liter vann
1 boks valnøtter
Deigen heves, etterheves i formene og stekes på 200 g på nederste rille i ovnen.
På bakedagen nyter jeg en skive varmt ferskt brød med brunost.
Resten skjæres i skiver og fryses.
Da kan jeg raskt hente, varme i brødristeren og nyte igjen og igjen...
(Oppskriften er hentet fra boken Litt lettere av Gunn H. Arsky-M.Thommessen-jill Jahrmann)
Sitat:
Det finnes ingen vei til lykken.
Lykken er veien.
Heisann:)
SvarSlettSkal prøve å lage disse brødene etter din oppskrift.
Det står ingenting i oppskriften om dem skal eltes, eller er det brød som ikke skal eltes ?
Hei Sol, Jeg har en gammel kjøkkenmaskin; Electrolux Assistent. Jeg elter deigen i ca 10 min før den settes til heving! Gled deg til nybakt! Lykke ti.
Slett