onsdag 8. juli 2015

Hjemmebakt grovbrød; for kropp og sjel

For mange år siden fant jeg en oppskrift på grovbrød. 
Jeg baker brødet igjen og igjen og tror jeg er avhengig.. 

Jeg nyter hver munnfull..

Oppskrift:
1.3 liter sammalt fint hvetemel
4 dl sammalt grovt hvetemel
3 dl sammalt rug
6 dl kruskakli
1.3 dl linfrø
1.3 dl solsikkefrø
3/4 ts salt
50 g tørrgjær
1.2 liter vann
1 boks valnøtter

Deigen heves, etterheves i formene og stekes på 200 g på nederste rille i ovnen. 
På bakedagen nyter jeg en skive varmt ferskt brød med brunost. 
Resten skjæres i skiver og fryses. 
Da kan jeg raskt hente, varme i brødristeren og nyte igjen og igjen...

(Oppskriften er hentet fra boken Litt lettere av Gunn H. Arsky-M.Thommessen-jill Jahrmann)

Sitat:
Det finnes ingen vei til lykken. 
Lykken er veien.

2 kommentarer:

  1. Heisann:)
    Skal prøve å lage disse brødene etter din oppskrift.
    Det står ingenting i oppskriften om dem skal eltes, eller er det brød som ikke skal eltes ?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Sol, Jeg har en gammel kjøkkenmaskin; Electrolux Assistent. Jeg elter deigen i ca 10 min før den settes til heving! Gled deg til nybakt! Lykke ti.

      Slett

Jeg blir glad hvis du ønsker å legge igjen en kommentar og plutselig ser du meg på din blogg.